Kako se podati v nakup novih očal?

Prispevek je nastal s strani prodajalca in izraža osebno stališče. 

Nekateri se z veseljem podajo v takšen nakup, spet drugim to predstavlja ogromno težavo. Za slednje velja pravilo številka ena: za nakup očal naj si vzamejo čas. V prodajalno očal naj pridejo sami in se prepustijo mnenju in predlogom prodajalca. Navsezadnje je vsak strokovnjak na svojem področju, zaposleni smo seznanjeni z novostmi, sodelujemo pri nakupu novih kolekcij, se udeležujemo izobraževanj o kolekcijah, materialih in najnovejših trendih. Pozanimajte se tudi o strokovni podkovanosti in izkušnjah prodajalca. Bela halja ne pomeni nujno najboljšega in najprimernejšega svetovanja. Prodajalec in kupec bosta na podlagi dobrega počutja kupca napravila ožji izbor okvirčkov. Če si kupec želi še mnenja najbližjih, naj jih v prodajalno povabi naslednji dan.

Vedno pa velja pregovor: 100 ljudi 100 čudi (ali okusov).

Ko je okvirček izbran, pa sledi posvet o izbiri stekelc. Naloga prodajalca je, da povpraša o naravi dela kupca, o njegovem življenjskem slogu. Izbira stekel je močno odvisna tudi od starosti.

Tako na kratko in še nekaj: pravil glede oblike obraza, ki naj bi narekovala obliko okvira (prikrivanje obrvi itd.), ni! Ker je oblikovanje tudi na področju očal izjemno napredovalo, priporočamo, da preizkusite vse oblike in velikosti in morda boste prijetno presenečeni. :)

Do naslednjič!