Najbolj znani očalarji in njihova očala

Koliko očal imaš doma? Pet ali več modelov? Resnica je, da prav vsi radi kupujemo očala, predvsem sončna. A jih tudi neradi zavržemo. Shranjujemo jih doma, kljub temu, da jih ne nosimo več. Stara očala shranjujemo tudi zato, ker se trendi radi vrnejo. Imaš tudi ti doma ogromno modelov očal, ki so pravzaprav enaki in določajo tvoj stil? Preveri, kakšne stile očal so nosili slavni.

-      Mahatma Gandhi je slovel po svojih kovinskih okroglih očalih na velikem nosu.

-      John Lennon dodatne razlage ne potrebuje.

-      Woody Alen je znan po svojih ikoničnih okvirjih v črni barvi.

-      Steve Jobs je vedno nosil očala z zelo diskretnim kovinskim okvirjem in okroglimi lečami.

-      Elton John ni prepoznaven samo po svojem glasu, ampak tudi po svojih živobarvnih očalih različnih oblik in velikosti.

Pa še zanimivost: ali veš, da očala svetovno znanih blagovnih znamk izdelujejo v Ormožu?

Če imaš prav zdaj na nosu očala Dior, Fendi, Celine, MaxMara, Fendi ali Marc Jacobs je prav verjetno, da so bila izdelana v ormoškem Safilu. Tovarna Safilo Ormož je ena izmed sedmih obratov italijanske verige, kjer izdelujejo očala številnih odmevnih imen modne industrije. V tovarni je zaposlenih okoli 1000 ljudi, ki na letni ravni izdelajo približno 2 milijona očal! Morda se ti to ne zdi veliko, ampak vedeti moraš, da proizvodnja enih samih očal od začetka do konca traja med 15 in 30 dni, saj je vsak detajl izdelan ročno. Torej je cena takih očal več kot upravičena.