• Delovni čas PON - PET 9:00 - 19:00
    SOB 09:00 - 13:00
    NED zaprto

Z očali za vid na kolo?

Težave z vidom tudi pri športnih aktivnostih ne bi smele biti razlog za pomanjkljivo zaščito pred soncem ali za izpuščanje določenih športov. Tako so tudi za denimo vedno bolj priljubljeno kolesarjenje odlična izbira očala za vid, ki pa so malenkost prilagojena potrebam izbranega športa.

Zagotovo morajo biti lahka, trpežna in udobna, hkrati pa ponujati dovolj zaščite in vam omogočati dober vid. Kot morda celo najpomembnejšo lastnost športnih očal bi lahko označili njihovo trpežnost, saj so med različnimi športi izpostavljena najrazličnejšim potencialnim poškodbam ali nesrečam. Narejena morajo biti iz materialov, odpornih tako na razne udarce kot tudi na različne vremenske vplive. Poleg tega ne smemo pozabiti na njihovo težo, saj vas zgolj lahka očala med aktivnostjo ne bodo motila, kar nas pripelje tudi do naslednjega pomembnega dejavnika – udobje.

Ravno pri kolesarjih so očala zagotovo nepogrešljiv del opreme, saj pogosto pride do visokih hitrosti ter različnih vremenskih in posledično svetlobnih pogojev. Pri tem se vam ob izbiri pravih očal za športne podvige ni treba omejevati na to, da boste morali ves čas nositi kontaktne leče, temveč se lahko odločite za očalna stekla z dioptrijo, ki so izdelana iz sodobnih nelomljivih materialov, ki med aktivnostmi vaše oči ščitijo pred najrazličnejšimi tujki.

Sodobni dizajni korekcijskih stekel namreč omogočajo izdelavo očal z visoko stopnjo ukrivljenosti, kar je tudi ena izmed osnovnih značilnosti športnih očal, sodobna tehnologija pa omogoča izdelavo ukrivljenih leč izjemnih optičnih lastnosti, zaradi česar so športna korekcijska očala preverjena in tudi dobra odločitev.

Stekla Transitions, ki na soncu potemnijo, predstavljajo odlično izbiro za različne športne aktivnosti, saj zagotavljajo tako kakovost vida kot tudi udobje. V notranjih prostorih in ponoči so kot običajna stekla, na močnem soncu pa potemnijo kot sončna stekla, zaradi česar so najoptimalnejša izbira, ker ni treba nenehno menjati med dvema paroma očal. Stekla 100 % blokirajo škodljive UVA in UVB žarke, zmanjšujejo očesno utrujenost in solzenje ter bleščanje, hkrati pa izboljšajo kontrast in ponujajo ravno pravo zatemnitev, ki je odvisna od moči sonca. Temniti začnejo namreč takoj, ko so izpostavljena UV svetlobi, posvetlijo pa takoj, ko ta izpostavljenost izgine.

Če imate dioptrijo, je pri izbiri optimalnih športnih očal pomembno upoštevati, da je bila dioptrija izmerjena tik pred nakupom oziroma da ni bila izmerjena več kot dve leti pred nakupom. Ob tem se je za pomoč dobro obrniti na izkušene strokovnjake, saj boste s tem lahko našli očala, ki vam bodo na kolesu nudila pravo stopnjo zaščite in udobja.

NOVICE

Z očali za vid na kolo?

Težave z vidom tudi pri športnih aktivnostih ne bi smele biti razlog za pomanjkljivo zaščito pred soncem ali za izpuščanje določenih športov.

Kdaj prvič na pregled oči?

Redni očesni pregledi so zelo pomembni za vzdrževanje čistega vida, lažje učenje in ohranitev vida za celo življenje.

Kaj je digitalni stres?

Ste že slišali za izraz digitalni stres in kaj ga pravzaprav sploh povzroča? Gre za odziv na tehnologijo, ki predstavlja ogromen del naših življenj, in modro svetlobo, ki jo digitalne naprave oddajajo.

okulistična ambulanta (1) okulistična ambulanta Ljubljana (1) okulistična ambulanta Rugel (1) okulistična ambulanta v Ljubljani (1) okulistični pregled (2) okulistični pregled Ljubljana (2) okulistični pregled Optika Rugel (1) okulistični pregled v Ljubljani (2) optika Ljubljana (1) Optika Rugel Ljubljana (1) Optika Rugel v Ljubljani (1) optika v Ljubljani (1) optik Ljubljana (1) optik v Ljubljani (1)

brezplačni okulistični pregled (1) brezplačni pregled okulist (1) brezplačni pregled vida (1) brezplačni pregled za očala (1) brezplačni pregled za očala Ljubljana (1) brezplačni pregled za očala v Ljubljani (1) brezplačni pregled za oči (1) okulistični pregled (3) okulistični pregled izpit kategorija a (1) okulistični pregled za izdajo zdravniškega potrdila (1) okulistični pregled za kontaktne leče (1) okulistični pregled za otroka (1) okulistični pregled za otroke (1) okulistični pregled za otroke Ljubljana (1) okulistični pregled za otroke v Ljubljani (1) okulistični pregled za očala (2) okulistični pregled za očala in kontaktne leče (1) okulistični pregled za očala in kontaktne leče s pregledom ozadja (1) okulistični pregled za očala Ljubljana (2) okulistični pregled za očala v Ljubljani (2) okulistični pregled za oči za kategorijo b (1) okulistični pregled za vozniški izpit (1) pregled okulist Ljubljana (1) pregled vida v Ljubljani (2) pregled vida za otroka (1) pregled vida za otroke (1) pregled za očala (3) pregled za očala in kontaktne leče (1) pregled za očala in kontaktne leče s pregledom ozadja (1) pregled za oči (2) pregled za oči za kategorijo a (1) pregled za oči za otroke (1) pregled za oči za vozniški izpit (1)