• Delovni čas PON - PET 9:00 - 19:00
    SOB 09:00 - 13:00
    NED zaprto
očesna ambulanta

Očesna ambulanta

Očesna ambulanta Optika Rugel Ljubljana za celovito oskrbo vaših oči

Očesno ambulanto vodi strokovnjak oftalmologije. Oftalmologija je medicinska disciplina, ki se osredotoča na zdravljenje in diagnozo bolezni oči. Kljub temu, da se pogosto odločimo za pregled pri očesnem zdravniku šele, ko se pojavijo težave z očmi, pa bi morali poskrbeti za preventivni pregled pri oftalmologu preden se pojavijo težave. Zgodnja, pravočasna in natančna diagnoza je nujna za ustrezno prepoznavanje očesnih bolezni in naknadno primerno zdravljenje. S preventivnimi pregledi in takojšnjim ukrepanjem, ko se pojavijo prvi simptomi, lahko preprečimo hujše posledice in ohranjamo zdravje naših oči.

Očesna ambulanta Ljubljana – Pregledi, diagnostika in prilagojena oskrba

V očesni ambulanti opravljamo splošni oftalmološki pregled, ki vključuje preverjanje vidne ostrine, merjenje očesnega pritiska, pregled sprednjih delov očesa z biomikroskopom, pregled očesnega ozadja ter po potrebi še druge preiskave in meritve. Pri oftalmološkem pregledu svetujemo, da se pridete z očali, ki jih običajno uporabljate, in brez kontaktnih leč. Pred pregledom je priporočljivo, da s seboj prinesete zdravstveno dokumentacijo o morebitnih trenutnih ali prejšnjih očesnih obolenjih, kar olajša diagnozo in zdravljenje očesnih bolezni. Izvajamo tudi sodobno optično koherentno tomografijo, ki je ena najbolj natančnih preiskav v okulistiki.

Naročite se na pregled tukaj.

Očesna ambulanta – Natančen pregled vida in merjenje očesnega pritiska za optimalno zdravje vaših oči

V očesni ambulanti pogosto opravljamo pregled vidne ostrine in določanje dioptrije očal za naše paciente. Ta pregled se običajno naroči, ko opazite, da vaš vid postaja slabši in ne morete več jasno videti oddaljenih predmetov ali besed na papirju ali zaslonu računalnika. Pred začetkom pregleda bo zdravnik specialist s pomočjo elektronske naprave preveril okvirno dioptrijo. Nato boste skupaj z zdravnikom določili dioptrijo, ki vam bo najbolj ustrezala pri branju in gledanju na daleč. V primeru, da je potrebna korekcija vida, vam bomo priporočili ustrezna očala. Naši strokovnjaki vam bodo svetovali pri izbiri najboljše rešitve za vaše potrebe in vam pomagali izbrati ustrezne leče in okvirje za vaša nova očala.

očesna ambulanta
očesna ambulanta

V naši ambulanti pogosto opravljamo tudi meritev očesnega pritiska. Ta preiskava se izvaja s pomočjo naprave, ki zrak napihuje na površino očesa in je navadno nekoliko neprijetna, vendar neboleča. Merjenje očesnega pritiska je ključno, saj lahko zgodnje odkrivanje povišanega očesnega pritiska pomaga preprečiti resnejše zdravstvene težave, kot so glavkom ali zelena mrena – pogoste očesne bolezni, ki lahko nezdravljene privedejo do izgube vidnega polja ali celo slepote. Poleg tega je merjenje očesnega pritiska pomembno tudi za nadzor pacientov z glavkomom in za preverjanje uspešnosti zdravljenja te bolezni.

Naročite se na pregled tukaj.

Očesna ambulanta Ljubljana – Natančen pregled očesnega ozadja za celovito skrb za vaše oči

Pri pregledu očesnega ozadja uporabljamo mikroskop, skozi razširjeno zenico vam pregledamo notranji del očesa. Ta metoda preiskave je neinvazivna in neboleča, vendar pa vas po kapljicah, ki razširjajo zenico, lahko nekoliko moti svetloba, zato vam priporočamo, da po pregledu nekaj ur ne vozite in ne opravljate del, ki zahtevajo natančen vid za krajši čas. Zaradi tega priporočamo, da se na pregled pripeljete z nekom ali da uporabite javni prevoz.

S pregledom očesnega ozadja pregledamo zadnji očesni segment, ki vsebuje steklovino, mrežnico in žilnico. Pregled očesnega ozadja je še posebej pomemben za bolnike s sladkorno boleznijo in tistimi z visokim krvnim tlakom, saj so težave s tem delom očesa pogoste. Uporabljamo tudi fundus kamero, ki nam omogoča posnetek očesnega ozadja, ki ga lahko hranimo kot primerjavo pri naslednjih pregledih.

NOVICE

50 odtenkov rdeče

Valentinovo, praznik ljubezni in topline, je kot naročen za izkazovanje naklonjenosti in skrbi do tistih, ki jih imamo radi. V tem času iščemo popolno darilo, za naše partnerje. Optika Rugel letos za Valentinovo predstavlja posebno ugodnost, ki združuje ljubezen, strast in eleganco: 50 odtenkov rdeče.

akcija optika (1) akcija sončna očala (1) astigmatizem (1) daljnovidnost (1) essilor (1) essilor akcija (1) kaj zajema pregled oči (1) kratkovidnost (1) kupiš korekcijska očala in dobiš stekla za sončna (1) okulistična ambulanta (1) okulistična ambulanta Ljubljana (1) okulistična ambulanta Rugel (1) okulistična ambulanta v Ljubljani (1) okulistični pregled (3) okulistični pregled Ljubljana (3) okulistični pregled Optika Rugel (1) okulistični pregled v Ljubljani (2) Oliver Peoples (1) optika Ljubljana (1) optika Rugel (2) Optika Rugel Ljubljana (1) Optika Rugel v Ljubljani (1) optika v Ljubljani (3) optik Ljubljana (3) optik v Ljubljani (3) optometrist (1) očesna ambulanta (1) očesna ambulanta ljubljana (1) očesna ambulanta v ljubljani (1) očesna ambulanta šiška (1) očesni pregled (1) očesni pregled ljubljana (1) pregled dioptrije za otroka (1) pregled oči za otroka (1) pregled za očala (1) redni okulistični pregled (1) redni očesni pregled (1) sončna očala (1) uv žarki (1) Zakaj okulist in ne optometrist? (1) za vaše oči želimo najboljše (1) zaščita oči pred soncem (1) športna očala (1) športna očala z dioptrijo (1)

brezplačni okulistični pregled (1) brezplačni pregled okulist (1) brezplačni pregled vida (1) brezplačni pregled za očala (1) brezplačni pregled za očala Ljubljana (1) brezplačni pregled za očala v Ljubljani (1) brezplačni pregled za oči (1) okulistični pregled (3) okulistični pregled izpit kategorija a (1) okulistični pregled za izdajo zdravniškega potrdila (1) okulistični pregled za kontaktne leče (1) okulistični pregled za otroka (1) okulistični pregled za otroke (1) okulistični pregled za otroke Ljubljana (1) okulistični pregled za otroke v Ljubljani (1) okulistični pregled za očala (2) okulistični pregled za očala in kontaktne leče (1) okulistični pregled za očala in kontaktne leče s pregledom ozadja (1) okulistični pregled za očala Ljubljana (2) okulistični pregled za očala v Ljubljani (2) okulistični pregled za oči za kategorijo b (1) okulistični pregled za vozniški izpit (1) pregled okulist Ljubljana (1) pregled vida v Ljubljani (2) pregled vida za otroka (1) pregled vida za otroke (1) pregled za očala (3) pregled za očala in kontaktne leče (1) pregled za očala in kontaktne leče s pregledom ozadja (1) pregled za oči (2) pregled za oči za kategorijo a (1) pregled za oči za otroke (1) pregled za oči za vozniški izpit (1)