• Delovni čas PON - PET 9:00 - 19:00
    SOB 09:00 - 13:00
    NED zaprto
okulistični pregled

Okulistični pregled

Okulistični pregled je pomemben pregled za spremljanje zdravja oči. Med pregledom lahko preverijo dioptrijo, pregledajo očesno ozadje, izmerijo očesni pritisk ter prepoznajo očesne bolezni. To je običajno rutinski pregled, ki bi ga morali opravljati vsaj enkrat letno ali na dve leti. Včasih pa se lahko opravijo tudi dodatni pregledi, ki vključujejo pregled barvne slepote, pregled količine solz in solznega filma ter pregled vidnega polja.

Odkrivanje in zdravljenje bolezenskih sprememb na očeh

Okulistični pregled nam lahko pomaga odkriti morebitne bolezenske spremembe na očeh. Pravočasno odkritje teh sprememb je izjemno pomembno, saj se jih lahko ustrezno zdravi ali pa se pacienta napoti k specialistu za dodatno obravnavo, ki ga morda potrebuje. Zato je priporočljivo, da redno spremljamo zdravje naših oči. Okulistični pregled se priporoča na vsaki 2 leti, pri uporabnikih kontaktnih leč pa se priporoča letno okulistični pregled. V primeru, da opazimo kakršnekoli spremembe na očeh že prej, pa je smiselno okulistični pregled opraviti prej kot v dveh letih.

Pomembnost rednih okulističnih pregledov pri otrocih

Okulistični pregled je izjemno pomemben pri nekaterih očesnih boleznih, kot so povišan očesni pritisk, obolenje roženice ali bolezni očesnega ozadja. Obstajajo dejavniki, ki lahko vplivajo na zdravje naših oči, kot sta sladkorna bolezen in visok krvni tlak, zaradi česar je še bolj pomembno opravljati redne okulistične preglede. Pri otrocih se priporoča, da prvi okulistični pregled opravijo pri starosti 3 let. To je še posebej pomembno, saj lahko zgodnje odkrivanje težav z vidom pri otrocih zagotovi več možnosti za odpravo očesne napake. Če so težave z vidom odkrite dovolj zgodaj, se lahko zdravi učinkoviteje in boljše kot v kasnejših letih. Zato je pomembno, da starši poskrbite za redne okulistične preglede svojih otrok.

okulistični pregled
okulistični pregled

Okulistični pregled – Odkrivanje vidnih težav in očesnih bolezni

Okulist opravi pregled, da bi preveril vaš vid in določil dioptrijo za očala ali kontaktne leče. Poleg tega bo preveril vaše oči, da izključi morebitne očesne bolezni, ki lahko vodijo v izgubo vida. Okulist bo preveril različna stanja, kot so dioptrijske napake, ambliopija, strabizem, težave z ostrenjem in sodelovanjem obeh očes. Če je potrebno, bo priporočil ustrezno zdravljenje za vsako posamezno stanje. Okulist bo preveril tudi morebitne znake očesnih bolezni, kot sta glavkom in diabetična retinopatija. Prav tako lahko odkrije zgodnje znake drugih bolezni, kot so sladkorna bolezen, visok krvni tlak in holesterol, s pregledom krvnih žilic v očeh in mrežnice. Po pregledu vam bo okulist predstavil svoje ugotovitve in vam predlagal ustrezne možnosti zdravljenja.

Redni očesni pregledi so izjemno pomembni, ne glede na starost ali zdravstveno stanje. Okulistični pregled presega preverjanje dioptrije za očala ali kontaktne leče, saj preverja tudi prisotnost očesnih bolezni, ocenjuje delovanje oči ter je lahko pokazatelj splošnega zdravstvenega stanja. Okulisti so pogosto prvi, ki lahko odkrijejo prisotnost kroničnih sistemskih bolezni, kot sta visok krvni tlak ali sladkorna bolezen. Zato je pomembno, da opravljamo redne okulistične preglede, saj lahko odkritje očesnih težav v zgodnji fazi pripomore k uspešnejšemu zdravljenju in preprečevanju zapletov.

Okulistični pregled – Zgodnje odkrivanje težav in zagotavljanje zdravega vida

Redni očesni pregledi so kritičnega pomena za zdrav razvoj vida otrok in za njihove akademske dosežke. Vid in učenje sta tesno povezana in otroci, ki imajo težave z očmi, lahko trpijo pri opravljanju šolskih nalog. Kljub temu se otroci pogosto ne pritožujejo nad težavami z vidom, ker ne vedo, kakšen naj bi bil “normalen” vid. Če ima otrok težave pri učenju ali slabše dosežke, je zelo pomembno, da se njegove oči pregledajo s strani specialista za otroško okulistično obravnavo, da se izključi kakršnekoli vidno povezane težave. Redni pregledi lahko pomagajo prepoznati težave z vidom pri otrocih in jih rešiti v zgodnji fazi. To bo pomagalo otrokom, da se izognejo težavam s šolskim delom, kar jim bo omogočilo, da se osredotočijo na učenje in razvoj.

NOVICE

50 odtenkov rdeče

Valentinovo, praznik ljubezni in topline, je kot naročen za izkazovanje naklonjenosti in skrbi do tistih, ki jih imamo radi. V tem času iščemo popolno darilo, za naše partnerje. Optika Rugel letos za Valentinovo predstavlja posebno ugodnost, ki združuje ljubezen, strast in eleganco: 50 odtenkov rdeče.

akcija optika (1) akcija sončna očala (1) astigmatizem (1) daljnovidnost (1) essilor (1) essilor akcija (1) kaj zajema pregled oči (1) kratkovidnost (1) kupiš korekcijska očala in dobiš stekla za sončna (1) okulistična ambulanta (1) okulistična ambulanta Ljubljana (1) okulistična ambulanta Rugel (1) okulistična ambulanta v Ljubljani (1) okulistični pregled (3) okulistični pregled Ljubljana (3) okulistični pregled Optika Rugel (1) okulistični pregled v Ljubljani (2) Oliver Peoples (1) optika Ljubljana (1) optika Rugel (2) Optika Rugel Ljubljana (1) Optika Rugel v Ljubljani (1) optika v Ljubljani (3) optik Ljubljana (3) optik v Ljubljani (3) optometrist (1) očesna ambulanta (1) očesna ambulanta ljubljana (1) očesna ambulanta v ljubljani (1) očesna ambulanta šiška (1) očesni pregled (1) očesni pregled ljubljana (1) pregled dioptrije za otroka (1) pregled oči za otroka (1) pregled za očala (1) redni okulistični pregled (1) redni očesni pregled (1) sončna očala (1) uv žarki (1) Zakaj okulist in ne optometrist? (1) za vaše oči želimo najboljše (1) zaščita oči pred soncem (1) športna očala (1) športna očala z dioptrijo (1)

brezplačni okulistični pregled (1) brezplačni pregled okulist (1) brezplačni pregled vida (1) brezplačni pregled za očala (1) brezplačni pregled za očala Ljubljana (1) brezplačni pregled za očala v Ljubljani (1) brezplačni pregled za oči (1) okulistični pregled (3) okulistični pregled izpit kategorija a (1) okulistični pregled za izdajo zdravniškega potrdila (1) okulistični pregled za kontaktne leče (1) okulistični pregled za otroka (1) okulistični pregled za otroke (1) okulistični pregled za otroke Ljubljana (1) okulistični pregled za otroke v Ljubljani (1) okulistični pregled za očala (2) okulistični pregled za očala in kontaktne leče (1) okulistični pregled za očala in kontaktne leče s pregledom ozadja (1) okulistični pregled za očala Ljubljana (2) okulistični pregled za očala v Ljubljani (2) okulistični pregled za oči za kategorijo b (1) okulistični pregled za vozniški izpit (1) pregled okulist Ljubljana (1) pregled vida v Ljubljani (2) pregled vida za otroka (1) pregled vida za otroke (1) pregled za očala (3) pregled za očala in kontaktne leče (1) pregled za očala in kontaktne leče s pregledom ozadja (1) pregled za oči (2) pregled za oči za kategorijo a (1) pregled za oči za otroke (1) pregled za oči za vozniški izpit (1)