• Delovni čas PON - PET 9:00 - 19:00
    SOB 09:00 - 13:00
    NED zaprto

Sončna očala, modni dodatek ali obvezna zaščita pred soncem?

Pomembnost sončnih očal

Sončna očala niso le modni dodatek, ampak tudi pomemben del naše zaščite pred sončnimi žarki. Poleg tega, da so prijeten modni dodatek, imajo tudi številne druge pomembne naloge, kot so zaščita pred UV žarki, zaščita pred svetlobo in zmanjšanje bleščanja. V spodnjem  članku bomo raziskali funkcionalnost  sončnih očal in zakaj je pomembno, da jih nosimo.

Zaščita pred UV-žarki

Ena najpomembnejših funkcij sončnih očal je zaščita pred UV žarki. UV žarki so lahko zelo škodljivi za naše oči in kožo okoli oči. Dolgotrajna izpostavljenost UV žarkom lahko povzroči opekline, poveča tveganje za nastanek katarakte in drugih očesnih bolezni ter lahko pospeši staranje kože okoli oči. Zato je ključnega pomena, da nosimo sončna očala, ki blokirajo vsaj 99 % UV žarkov.

V optiki Rugel lahko izbirate med številnimi modeli in najkakovostnejšimi blagovnimi znamkami.

Zaščita pred svetlobo

Sončna očala lahko tudi zmanjšajo količino svetlobe, ki vstopa v oči. Svetloba lahko povzroči utrujenost oči, glavobole in druge neprijetne simptome. Preveč svetlobe lahko povzroči tudi nevarne situacije na cesti, zlasti med vožnjo proti soncu. Sončna očala lahko zmanjšajo količino svetlobe, ki vstopa v oči, kar bo zmanjšalo stres in napetost v očeh ter izboljšalo vaš vid.

Manj bleščanja

Bleščanje lahko povzroči nekatere nevarne situacije na cesti in zmanjša našo vidljivost. Sončna očala lahko omilijo  bleščanje, ki se pojavi, ko se svetloba odbija od vode, snega, stekla in drugih svetlečih površin. S tem se poveča vaša vidljivost in zmanjša tveganje za nevarne situacije.

Preprečevanje poškodb oči

Sončna očala lahko pomagajo tudi pri preprečevanju poškodb oči. Lahko preprečijo, da bi se nekateri drobci, kot sta pesek in prah, znašli v očeh. Poleg tega lahko sončna očala preprečijo, da bi se oči poškodovale med športnimi aktivnostmi.

Zakaj so sončna očala tako pomembna za vaše zdravje?

Sončna očala so eden izmed najpomembnejših dodatkov, ki jih nosite v poletnih mesecih. Ne samo, da ščitijo vaše oči pred škodljivimi UV žarki, temveč lahko tudi preprečijo druge zdravstvene težave.

Torej, zakaj so sončna očala tako pomembna za vaše zdravje? Preprosto povedano, zaradi sončnih žarkov. UV žarki so lahko zelo škodljivi za vaše oči, lahko povzročijo opekline, dolgoročno pa lahko povzročijo tudi katarakto in druge težave z očmi.

Poleg tega so lahko UV žarki tudi zelo nevarni za kožo okoli oči. Prepogosta izpostavljenost nežne kože sončnim žarkom, pa lahko povzroči prezgodnje staranje kože, gube in celo kožnega raka.

Kakovostna sončna očala bodo blokirala več kot 99 % UV žarkov, kar pomeni, da bodo vaše oči in koža varni pred soncem.

Vendar pa vas vsa sončna očala ne ščitijo pred UV žarki. Pri nakupu sončnih očal bodite pozorni, da jih kupite v optikah ali pri pooblaščenih prodajalcih blagovnih znamk, ne pa na poletnih stojnicah in v trgovinah z mešanim blagom. Ta verjetno ne bodo vsebovala vse potrebne zaščite.

In ne pozabite, sončna očala ne ščitijo samo vaših oči in kože, ampak lahko tudi preprečijo neugodnosti, kot so bleščanje in utrujenost oči, ter izboljšajo vašo vidno izkušnjo na sončnih dnevih.

Dobrodošli, da si pri nas izberete svoj par.

NOVICE

50 odtenkov rdeče

Valentinovo, praznik ljubezni in topline, je kot naročen za izkazovanje naklonjenosti in skrbi do tistih, ki jih imamo radi. V tem času iščemo popolno darilo, za naše partnerje. Optika Rugel letos za Valentinovo predstavlja posebno ugodnost, ki združuje ljubezen, strast in eleganco: 50 odtenkov rdeče.

akcija optika (1) akcija sončna očala (1) astigmatizem (1) daljnovidnost (1) essilor (1) essilor akcija (1) kaj zajema pregled oči (1) kratkovidnost (1) kupiš korekcijska očala in dobiš stekla za sončna (1) okulistična ambulanta (1) okulistična ambulanta Ljubljana (1) okulistična ambulanta Rugel (1) okulistična ambulanta v Ljubljani (1) okulistični pregled (3) okulistični pregled Ljubljana (3) okulistični pregled Optika Rugel (1) okulistični pregled v Ljubljani (2) Oliver Peoples (1) optika Ljubljana (1) optika Rugel (2) Optika Rugel Ljubljana (1) Optika Rugel v Ljubljani (1) optika v Ljubljani (3) optik Ljubljana (3) optik v Ljubljani (3) optometrist (1) očesna ambulanta (1) očesna ambulanta ljubljana (1) očesna ambulanta v ljubljani (1) očesna ambulanta šiška (1) očesni pregled (1) očesni pregled ljubljana (1) pregled dioptrije za otroka (1) pregled oči za otroka (1) pregled za očala (1) redni okulistični pregled (1) redni očesni pregled (1) sončna očala (1) uv žarki (1) Zakaj okulist in ne optometrist? (1) za vaše oči želimo najboljše (1) zaščita oči pred soncem (1) športna očala (1) športna očala z dioptrijo (1)

brezplačni okulistični pregled (1) brezplačni pregled okulist (1) brezplačni pregled vida (1) brezplačni pregled za očala (1) brezplačni pregled za očala Ljubljana (1) brezplačni pregled za očala v Ljubljani (1) brezplačni pregled za oči (1) okulistični pregled (3) okulistični pregled izpit kategorija a (1) okulistični pregled za izdajo zdravniškega potrdila (1) okulistični pregled za kontaktne leče (1) okulistični pregled za otroka (1) okulistični pregled za otroke (1) okulistični pregled za otroke Ljubljana (1) okulistični pregled za otroke v Ljubljani (1) okulistični pregled za očala (2) okulistični pregled za očala in kontaktne leče (1) okulistični pregled za očala in kontaktne leče s pregledom ozadja (1) okulistični pregled za očala Ljubljana (2) okulistični pregled za očala v Ljubljani (2) okulistični pregled za oči za kategorijo b (1) okulistični pregled za vozniški izpit (1) pregled okulist Ljubljana (1) pregled vida v Ljubljani (2) pregled vida za otroka (1) pregled vida za otroke (1) pregled za očala (3) pregled za očala in kontaktne leče (1) pregled za očala in kontaktne leče s pregledom ozadja (1) pregled za oči (2) pregled za oči za kategorijo a (1) pregled za oči za otroke (1) pregled za oči za vozniški izpit (1)